Поради випускникам щодо підготовки та проходження ЗНО

Карантин вніс зміни в освітній процес, але ЗНО відбудеться за будь-яких обставин !!!

Послідовність підготовки до ЗНО:

Розробіть план підготовки до ЗНО: визначте обсяг роботи на кожен тиждень, день. Заплануйте, коли саме ви вивчатимете той чи інший розділ, ту чи іншу тему. Психологи радять розпочинати з найцікавішої теми — це допоможе швидко звикнути до режиму роботи.

Після кожної години занять обов’язково робіть перерву на 10 хвилин. А після 2-3 годин роботи можна перепочити вже півгодини, наприклад, поїсти, вийти на свіже повітря. Через 3-4 години занять відпочивайте не менше 2 годин. Напередодні складання ЗНО добре виспіться та відпочиньте.

Заздалегідь підготуйте все необхідне в день тестування: одяг, документи (паспорт або свідоцтво про народження, Сертифікат, запрошення), дві ручки, годинник, негазовану воду в прозорій пляшці. У зв’язку із ситуацією, що виникла на даний момент у країні – пандемія короновірусу – потрібно слідкувати напередодні ЗНО за умовами його проходження. Більш за все обов’язково потрібно буде взяти маску та дезінфектор для рук або рукавички.

Засвоєння та систематизація навчального матеріалу:

Для того, щоб швидше та легше засвоїти велику кількість фактичного матеріалу, складіть план, намалюйте схему або напишіть конспект, доберіть приклади з практики. Якщо є потреба – зверніться по допомогу до батьків, вчителів,репетиторів тощо.

Випишіть основні дати, визначення, формули на окремий аркуш та прикріпіть його туди, куди найчастіше спрямований ваш погляд.

Намагайтеся зрозуміти нову інформацію, а не запам’ятати її суто механічно.

Не вивчайте новий матеріал безпосередньо перед іспитом, аби не забути раніше засвоєне. За два тижні до тестування займайтеся лише повторенням та закріпленням раніше вивченого матеріалу.

Попросіть когось із рідних або друзів послухати ваші відповіді на найскладніші запитання, аби перевірити рівень засвоєння інформації.

Обов’язково прагніть до хорошого результату. Не налаштовуйтеся на те, що можете не впоратися із якимось завданням. Вірте у власні сили та знання.

Поведінка під час ЗНО:

Виходячи з дому, переконайтеся, що ви взяли всі необхідні речі.

До пункту тестування намагайтеся прибути завчасно, а тому залиште собі додатковий час на непередбачувані обставини (проблеми з транспортом, затори).

Під час тестування дотримуйтеся правил поведінки, передбачених процедурою ЗНО.

Під час роботи над тестом будьте максимально зосередженими: перш ніж виконувати завдання, уважно прочитайте інструкцію. Адже неуважність є однією з причин допущених помилок.

Стежте за часом і раціонально розподіляйте його.

Будьте уважними під час оформлення бланків відповідей. Адже помилки призведуть до анулювання результату завдання.

Якщо під час проведення тестування помітите порушення офіційно визначеної процедури — подавайте апеляцію. Її потрібно написати одразу після завершення тестування, не виходячи з аудиторії. Апеляцію щодо несправедливого, на ваш погляд, оцінювання ваших знань можна подати одразу після отримання Сертифіката.

Удачі!!!

Кiлькiсть переглядiв: 391

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.